Åbn undermenuer...

Forskellige liv i Danmark

Dette kapitelsite lægger op til, at du og dine klassekammerater kan arbejde aktivt og selvstændigt med temaet om Forskellige liv i Danmark. Med kapitelsitet tilbyder vi nogle konkrete redskaber til at lukke samfundet op! på en måde der kan være med til at styrke jeres muligheder for at forstå og forklare samt handle aktivt som demokratiske medborgere i det samfund som I lever i.     

I arbejdet med kapitel 5 undersøger vi, hvordan den danske befolkning kan inddeles i forskellige segmenter (opdele befolkningen i forskellige udsnit). 
Ved at belyse danskernes forskellige livsformer, livsstile og levevilkår kan vi dels finde ud af, om der fx er bestemte sociale sammenhænge mellem menneskers arbejde, uddannelse og status. Ved at belyse forskellige sider af befolkningens liv kan vi bedre forklare, hvordan personer placerer sig, men endnu vigtigere vi kan forstå, hvilke forhold der har indflydelse på, hvorfor mennesker befinder sig i bestemte socialgrupper, herunder om der er fattigdom i Danmark blandt de forskellige socialgrupper. 
Arbejd videre med de redskaber der er placeret i venstremenuerne og find svar på dine spørgsmål.

Forskellige liv i Danmark